21.3.2012

I'll make you hurt

Pyhitin tuossa viimeyönä muutaman tunnin pianomusiikille. Youtube on petollinen paikka. Sieltä noita piano covereita löytää jos kuinka monta miljoonaa ja kaikista niistä biiseistä mitkä olet aina halunnutkin kuulla pianolla tyylitettynä.

No, eilen sitten discoveerasin tämän naisen (Vika) aivan sattumalta ja siinä sitten pari tuntia vierähtikin. Suosittelen oikeasti joskus tsekkaamaan erinlaisia pianolla soitettuja biisejä jos et ole sitä tehnyt aiemmin. Siinä saattaa löytää hetkittäisen sisäisen rauhan ja toisen maailman, harmonian. Näin ainakin mulle käy kun pimputus biisejä kuuntelen. Vaikken pianon soitosta tiedä mitään, niin mitä itse kuulen ja mitä nuo jokainen tuolla tube sivulla ylistää niin voi huomata, että tämä nainen on todellakin luonnon lahjakkuus, taitava sekä tarkka yksityiskohtien kanssa. Nää jokainen sen tekemä coveri kuulostaa täsmälleen samalta kuin alkuperäinen ja hän tykkääkin pitää ne biisit sellaisenaan. Improvisoituja piano versioita on kanssa ihana kuunnella (EN puhu Vikasta) mut kyllä näissäkin tapauksissa melkein aina toivoisi, että olisi improvisaatiot jättänyt sikseen, kun ei ne yleensä toimi, tai niinkuin yleensä suurinosa ihmisistä kaipaa kuitenki sitä _alkuperäistä. Ja juuri tämäntakia Vika onkin niin suosittu, kun on tehnyt niistä niin alkuperäisen kuuloisia kuin vain voi. Mahtava nainen siinäkin mielessä, että paljon on metal biiseistä tehty covereita. Ennenkaikkea nuo SOAD:in biisit on rakkautta! Jumalauta, kyllä mulla leuka tippu tän patjan läpi, ei voi olla noin taitava. Vika, You fucking rock! Siis välillä tuntuu et se tappaa tuon pianon, mutta ai saatana mikä soundi lähtee kun pistää tuolta matalasta päästä paukkumaan. Korvaorgasmi. <3 Mietin näitä Vikan covereita kuunnellessa ja seuratessani kyseisen naisen liikehdintää ja elätymistä, että millainenkohan tää nainen on niinkuin "muutoin" kun itselle tuli het kättelyssä mielikuva, et tää nainen puhuu musikillaan koko sielunsa verran, eikä varmana ole mikään puhuja ihminen. No oikeassa olin. Todella pieni, herkkä ja käheä ääninen tyttö, sellainen, et voiku tuota ihmistä voisi vain halata. Sinänsä tuntui jännällä tavalla ristiriitaiselta, kun noita esim Systemin covereita kahtoo ni hän takoo sitä soitinta kuin riivattua, sellaisella energialla ettei mitään järkee! Mutta kuten nainen itsekkin sanoi, ettei mielellään oikein puhu ihmisille.

Mutta nyt Vikalla on yli 40 miljoonaa katselua tubessa, sekä  omia piano konsertteja. Aika vitun jees :) 

Mut pitemmittää puheitta tässä mun muutama ehdoton lemppari noitten SOAD biisien lisäksi.


Voisin oikeasti laittaa tähän kaikki! Mutta kannattaa tsekatkaa tuo Vikan kanava jos kiinnostaa kuulla lisää. Listassa mm Metallica, Pantera, Nine Inch Nails, Slipknot, Muse, Queen, Marilyn Manson, Depeche Mode ja ties mitä muita legendoja esimerkiksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä mahdollinen anonyymi jätäthän nimesi tai nimimerkkisi kommenttiin, Kiitos :))