7.4.2011

30 Songs 30 Days = Day 04

Day 04 - a song that makes you sad 

Näitä riittäisi varmaan maailman ääriin jos alkaisi oikein ajan kanssa miettimään. Nytkin mieleeni pompahti melkein parikymmentä vaihtoehtoa. Mutta edelleen valitsen sen viimeisimmän jota on tultu kuunneltua.


Burial - Forgive
Erittäin vaikea valinta, sillä koko tuotanto kun on mielestäni todella surullista ja sydäntäriipaisevaa musiikkia alusta loppuun jokainen levy. Mutta erityisesti tämä ja Archangelin välillä kävin taistelua. Se ,että Forgive lopulta voitti niin siihen löytyy kolme syytä. 1. Tälläinen pieni seikka kuin, että Archangelin olen Gallerian puolelle kerran jo laittanut, niin en viitsi uusiksi laittaa. 2. Forgive on uudempi tulokas ja on ollut viime aikoina enemmä soitossa. Ja 3. Kyllä tämä lopulta avaa haavoja aika pahastikkin enemmän kuin Archangel, jos olet edes hitusenkin herkässä mielentilassa. Ja vaikka et olisikaan siinä mielentilassa, tämä vetää sinut siihen tilaan.
Pretty amazing though... and scary have to admit


Tämä biisi kuuluu tähän kategoriaan, kun se on vähä liian "hyvä" ettet voi kuunnella sitä kovin usein. Ja jos päätätkin kuunnella, niin tiedät jo etukäteen, että se ole hyvä idea lainkaan. Toisinsanoen, miksi ihminen on välillä niin tyhmä, että pistää soimaan sellaisen biisin, jonka varmasti tietää tekevän vahinkoa.  Mutta kun se on niin kaunis, eeppinen (vaikkakin lyhyt), kuin toisesta maailmasta ja limaisesti sanotti  NIIN ihana, ah  että toisinana sen riskinki uhalla haluan kuulla sen. Näin se vain menee tämän biisin kohdalla. 


Burial on aika uusi tuttavuus minulle ja Dub-step/ Hyperdub musiikkia en ole koskaa kuunnellut ennen tätä. Ja mula ei ollut edes harmainta aavistusta tuollaisesta tyylisuuntauksestaka! :O En pahemmin suuntauksista välitä, kunha jokin kuulostaa hyvältä, niin se sitten on hyvä, iha sama mikä genre se sitten on. Ja Burial on pääasiassa instrumentaalista musiikkia ja biiseihin monesti lainataan jotain joltain muulta artistilta vaikkapa Christina Aguileran -You Are Beutiful -biisiä  on lainattu Ghost Hardware -biisiin Minen vieläkään kuule mitään Chistinaa siinä! Se on niin erimuotoon laitettu, mixattu etc, ettei sitä ole tarkoitettu  nähtävästi edes tunnistettavaksi. :)


Mutta se siitä. Minä nähtävästi tykään lätinöidä pitkään näistä minun biisivalinnoista. Ja tästä en möläytä sen enempää henkilökohtaisuuksia. Mutta kukaan ei voi käsittää sitä, mitä tää biisi tekee mulle kun tätä kuuntelen.
"Something so beautiful it hurts"


Niin ja puolivahingossa löysin tämänkin. Kiitos Hurts -poikien. Olen ehkä aika haukka seuraa mitä hyö kuuntelevat, tosin yleensä ne on paljolti sellaista mistä en pidä lainkaan, mutta Burial on totaalinen poikkeus 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä mahdollinen anonyymi jätäthän nimesi tai nimimerkkisi kommenttiin, Kiitos :))