4.4.2011

30 Songs 30 Days = Day 01

Ajattelin aloittaa tämmöisen listan tekemisen. Tämä on ensimmäinen kerta täällä blogissa, mutta Gallerian puolella tuli vuosi sitten väännettyä tämmöistä, mutta sekin jäi pahasti kesken. Ja nyt on uusi vuosi ja uudet kujeet, ja ehdottomasti erinlaisia biisejä tiedossa. Odotan itsekkin mielenkiinnolla mitä biisejä oikein nappaan tähän. Monet kysymykset ovat aika haastavia ja niitä täytyy miettiä varmaan ihan ajan kanssa. Ja juuri siksi ajattelin tällkertaa panostaa tähän toivottavasti enemmän, kuin viimeksi. Silloin siitä tuli melkein pakkopullaa, kun netti Espanjassa oli kaikenlisääksi hitaampi kuin kilpikonna, niin vähemmästäkin kiinnostus lopahti. :D
          Day 01 - your favorite song (at the moment)
Anteeksi, mutta oli pakko pistää lisäotsake sulkuihin. En nimittäin varmaan koko elämäni aikana osaa valita, sitä yhtä ja ainoata parhainta biisiä. Ei, se on ihan mahdottomuus minulle. Ja jos sattuisin valitsemaankin jonkin, niin kuitenkin hetken kuluttua päähäni tulisi kymmenittäin muita hienoja biisejä mieleen, ja sitten tuntuisi, että laiminlyön niiden muiden upeuden, jos vain yhden nostan jalustalle. Jotenkin kaihdan tuota tunnetta kuin ruttoa. Et näillä perustein muutin vähän kysymystä.
Elikkä nyt siis mennään viime hetken näppintuntumalla ja tämä on todella helppo vastaus:
The Chemical Brothers: Don't Think

Järjettömän hyvä mielenkohottja biisi! On tää aika eeppinen omallalaillaan ja tanssijalka vipattaa joka kerta, hyvä energinen olo senkuin valtaa mielen! En koskaan ole bändiä kuunnellut/diggaillut sen enempiä. En edes tunne heidän tuotannostaan muuta kuin muutaman biisin, joita mm Voicekin joskus tykkäsi raiskata taannoin. Ja se, miten biisin löysin oli puolivahinko (Kiitos #TheStoryn) Hyvä jyske ja fiilis biisissä eikä se pysy paikallaan kokoaikaa, vaan muttuuu hiljalleen hienosti kasassa pysyen ja etenee. Kohta 5:34 ja varsinkin 6:10 - eteenpäin on kuitenkin sellainen osa biisistä mitä tunnun odottavan koko ajan. Se on biisin huippu = finaali johonka koko biisi olisi tavallaan tähdännyt kokoajan. Sekin saisi olla mielestäni pidempi. Ja voin sieluni silmin kuvitella, kuinka esim hienoisessa humalassa, hyvän äänentoistolaitteen keran, tuossa kohdan alkaisin tanssimaan itseni ekstaasiin. "Don't think, just let it flow" taitavat olla ainoat sanat mitä biisissä sanotaan, ja juuri sellaisen fiiliksen tästä saakin. Eli biisi tekee kuunteliallensa sen mitä tässä ajavat takaakin, just great!  Eli siis lähestulkoon instrumentaalinen biisi kyseessä. Ja suurin osa kaikkien aikojen parhaimmista tanssibiiseistä ovat juuri instrumentaali biisejä!

 Suosittelen mielelläni kuuntelemaan, jos haluaa kuulla vähän ehkä erityyppistä jytinä-tanssi-eloctronica-jumputus musiikkia ja ehkä avartamaan vähän ajatuksia sen myötä. (No onneks olen hyvä kuvailemaan, lol :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä mahdollinen anonyymi jätäthän nimesi tai nimimerkkisi kommenttiin, Kiitos :))